Hirdetés
GTranslate
Hungarian Croatian Czech English German Italian Polish Romanian Serbian Slovak Slovenian Ukrainian
Látogatottság
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa274
mod_vvisit_counterTegnap826
mod_vvisit_counterEzen a héten1100
mod_vvisit_counterÖsszesen859015

Ma: 2019 ápr. 23,
Ki olvas minket
Oldalainkat 28 vendég böngészi

Címlap Nemzetközi kapcsolatok

Nemzetközi kapcsolatok

A Visegrádi Négyek tűzoltó-szakszervezeti találkozójáról

Szeptember 20. és 22. között került megrendezésre a Visegrádi Négyek országainak (Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország) tűzoltó-szakszervezeti soron következő találkozója a szlovákiai Bajmócon. Az eseményen történtekről ITT lehet olvasni.

A közösen aláírt nyilatkozatot ITT lehet megismerni magyarul és ITT angol nyelven (in english language).

 

Nemzetközi megállapodás

Sajtóközlemény

 

Nemzetközi együttműködési megállapodást írtak alá Magyarországon a visegrádi négyek (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) legnagyobb tűzoltó szakszervezetei. A megállapodás megkötésére február 24.-én került sor Kehidakustányon, ahol szakmai konzultációkat is folytattak a résztvevők. A magyar tűzoltókat a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (röviden: HTFSZ) megújult vezetősége képviselte.

A találkozón bemutatkoztak az érintett országok érdekképviseletei, akik ismertették tevékenységüket és országaik tűzvédelmi felépítését, az ott szolgáló tűzoltók bérezését, szociális lehetőségeit. A Magyarországon jelenleg zajló, a katasztrófavédelem szervezetébe irányuló átalakításról előadást tartott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság képviseletében Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok, aki részt vett a konferencia további tevékenységében is.

A megkötött nemzetközi megállapodásban foglaltaknak megfelelően a tűzoltó-szakszervezetek a jövőben egymást segítve fognak törekedni a tűzoltók illetménye és anyagi megbecsülése, szociális lehetőségük és nyugdíjuk valamint a munkaidejük európai szintre emelésért, jobbításáért.

Az együttműködés eredményeit, kibővítésének lehetőségeit rendszeresen felülvizsgálják, és közös nemzetközi fórumot működtetnek a tűzoltók érdekvédelmének biztosításáért.

 

Hivatásos
Tűzoltók
Független
Szakszervezete
(H.T.F.SZ.)

 

Külföldi kapcsolatainkról

Külföldi kapcsolatainkról

Szakszervezetünk külkapcsolatai 6-7 éve kezdődtek és alakultak ki.

Kezdetben a déli szomszédjainkat céloztuk meg, mivel a határ menti városokkal volt tűzoltói lehetőségünk kapcsolatot teremteni.

Barátkozásainkat a Horvátokkal indítottuk.

Személyes találkozók után sikerült eljutni a Tűzoltó Szakszervezethez. Többszöri telefonálás és levelezés után, személyes találkozás alkalmával, már a kezdetben barátság alakult a két fél között, ami rányomta bélyegét a későbbi közös munkára. Az országos szakszervezeti sportrendezvényükre való meghívásunk alkalmával delegációnk találkozott a Bosnyák szervezet vezetőivel is. A három szakszervezet napi találkozóin, megkezdett egy közös tűzoltói érdekképviseleti program kidolgozását.

A következő évben, hosszas egyeztetést követően a három baráti ország szakszervezeti vezetői, ünnepélyes keretek között, aláírták egy közös megállapodását egymás tájékoztatására és támogatására a munkaügyi és tűzoltókat érintő problémák megoldásáról. Ezen találkozón megfogalmazódni látszott egy Európai Uniós Tűzoltó Szakszervezeti tömörülés megalakítása.
A kapcsolatrendszerünk nehezen akart tovább épülni mivel a következő ország Szlovénia szervezeti vezetői, nagyon sok kivárással reagáltak megkeresésünkre. Hazánkban történt megbeszélésünkön ígéretet tettek, hazatérve reagálnak a megegyezésünkhöz való csatlakozásukról. Sajnos többszöri megkeresésünkre sem reagáltak érdembe a döntésükről. A következő cél a lengyelországi kapcsolatfelvétel volt. Ez is nehezen alakult ki, de hosszas levelezés majd egy személyes találkozó után megbeszéltük a lehetőségüket a szövetségünkhöz történő csatlakozásukról. Kérésükre ezen aláírás Lengyelországban történt meg.
Így már négy ország tűzoltó szakszervezetnek képviselői írták alá ezt a megállapodást. Folyamatosan keressük a szomszédos és az Uniós országok tűzoltóival a kapcsolatokat. Érdeklődésünkre a romániai Erdély tűzoltói elmondták, hogy náluk jelenleg folyik a tűzoltóság teljes átszervezése és átalakítása sorállományról hivatásossá, ezért a saját szervezetük megalakulása még nincs folyamatban, de terveik között ez már szerepel. A szerbiai tűzoltók szívesen fogadták megkeresésünket. Fogadtak egy határ menti laktanyájukban, ahol megállapodtunk egy országos vezetői szintű találkozóról. Ennek előkészítése megtörtént a megbeszélés időpontja egyeztetési szinten van. Folyamatos levelezésben vagyunk az Angolokkal és több megkeresés volt a Franciák felé is. Mindkét féltől ígéretet kaptunk kapcsolat felvételi szándékukról.

Külföldi kapcsolataink részéről kedvező kikapcsolódási lehetőségekhez juttathatjuk a tagságunkat.  
A horvátországi Trogír melletti Kamp Seget tengerpartján, harmadik éve pihenhetnek kollégáink nagy sikerrel és létszámban.
Az idén végre elutaztak a síelés szerelmesei a lengyelországi Zakopáné Pályáira és gyönyörű élményekkel tértek haza.
Külkapcsolatainkat hazai találkozók megszervezésével és lehetőségeinkhez mérten, a külföldi meghívások teljesítésével próbáljuk szorosabbá tenni.
A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének nem titkolt célja egy Európai
Uniós tűzoltói munkával foglalkozó egységes szakszervezeti tömörülés létrehozása.

Kis András
HTFSZ
szövetségi koordinátor


 
Ma 2019. április 23., kedd, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Hirdetés
Elérhetőség

htfsz_kakas

Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete

1068 Budapest
Benczúr utca 45.
postafiók:
1406. Budapest pf.:32.

Ügyfélfogadási idő és

Telefonos ügyintézés:
Hétfő:    7:30 --- 15:30   
Kedd:    7:30 --- 15:30  
Szerda: 7:30 --- 15:30    

Mobil:
(06 70) 436 - 1846

Vezetékes:
(06-1) 279-1892

Fax:
(06-1) 279-1893

Iroda, média: 
htfsz105@gmail.com

Üdültetés:
htfszudules@gmail.com

K&H: 10402142 - 00027035 - 00000001